om Lena

Jag föddes 1957 i Norrköping och växte upp i en kreativ familj och reklambyråmiljö, alltid omgiven av konstnärer, skribenter och kreatörer. Detta väckte tidigt mitt intresse och präglade mitt konstnärliga vägval. De bästa av lärare och inspiratörer fanns i min egen släkt och här hämtade jag vetgirigt mycket av min kunskap.

Min reklamutbildning har jag haft stor nytta av, den är ovärderlig i mitt arbete med färg, text och bild.

Inspirationen till mina bilder finns nära mig... mina hundar, naturen, mitt vackra hem och många motiv finns i en färgglad bilderbok i min fantasi.

Minnen från barndomens sorglösa somrar bär jag med mig som en dyrbar skatt. Skärgårdsliv med hav och båtar, äventyr, mina syskon, hundar och mycket glädje. Här finns härliga motiv att hämta.
Mina söta döttrar och deras små upptåg i barndomen finns med i många rara bilder.
Hundar har alltid funnits i mitt liv och finns också ofta med i mina bilder. Jag målar dem med glädje ur en lite humoristisk synvinkel.

I min ateljé har det varit aktivitet i över 35 år. Ett roligt varierande arbete med... olika reklam-, dekoratörs- och inredningsuppdrag. Målandet har alltjämt följt mig och det har blivit många utställningar under åren.

November 2015 gick flyttlasset till vår gård Trostad i Lofta utanför Gamleby. Här kommer jag att finna ro och inspiration. På ritbordet kommer nya böcker att växa fram och vid staffliet ska jag måla många vackra oljemålningar.

Vår vision är att renovera det gamla magasinet så att färg&fantasi kan öppna ett eget galleri och en mysig gårdsbutik.

Att kunna måla är en ynnest och en gåva att förvalta väl.
Det är ett privilegium att få arbeta som konstnär och illustratör.
När en bild är färdig känner jag en varm lycka och en ödmjuk tacksamhet.

Jag hoppas att jag i mina bilder lyckas förmedla en värme och väcka en känsla av glädje och förundran.

Lena 2